Cercar en aquest blog

dimarts, 22 de març del 2011

Concert de guitarres i cants

El passat diumenge 20 de març, la JOC juntament amb el MIJAC van organitzar a la parròquia de Sant Andreu del Palomar un Concert de guitarres i cants.
El grup de guitarres és un grup de noies i nois que es va crear ara fa dos anys. Es troben cada diumenge per la tarda per aprendre a tocar la guitarra. Aquells que ja saben una mica ensenyen a d’altres que volen aprendre. És un grup obert. La gent pot incorporar-se quan vulgui.
Aquest diumenge les guitarres van compartir l’espai amb els cants dels nens del MIJAC, hi van ser convidats amics i familiars. Finalment un berenar va enllestir la tarda.
Entremig de les cançons unes paraules de la Núria, explicant el que per a ella havia estat el grup de guitarres, com l’havia ajudat i el que hi estava descobrint. Seguidament els nens van seguir cantant acompanyats d’unes vint guitarres.
Reconeixien tots plegats, sobre tot els nens, que no havien tingut massa temps per preparar-ho. Dirigien els cants la Laura i la Maria, animadores del MIJAC. Els nens es fixen amb elles amb tota l’atenció. Cal dir que tots plegats ho fan prou be.Les guitarres les dirigien la Carme, l'Íñigo, la Sheila i l'Anna. Una manera de dirirgir-les totalment des de l'anonimat, donant sempre el protagonisme als altres.
Els nens durant les cançons no paren de moure’s, contents pels resultats, i és que s’ho estan passant d’allò més bé. Les directores dels cants somrients engrescant els nens i donant-los confiança, les guitarres persistents, atentes. Els joves que són per allà segueixen els cants, aplaudeixen, fins i tot ballen. Els pares que allà es troben, bocabadats, no paren de fer fotos i d’aplaudir.
Mentre hi sóc al concert sento les veus i les guitarres, sento i prego i és que hi ha alguna cosa aquesta tarda que transcendeix , no hi puc posar paraules,és com una lloança al Senyor pel moment precís que estic vivint: nens i joves donant d’ells mateixos el que han après, el desig de continuar aprenent per ensenyar a d’altres... meravellós!
La tarda d’ahir va ser molt especial, la JOC i el MIJAC estan arribant als nens i joves dels nostres barris també a partir de la música, canten i lloen al Senyor. Aquests cants apunten la construcció d’un món nou, aquest és possible, l’estem fent possible i proper.
Ahir vaig poder sentir la força i la presència de l’Esperit Sant que una vegada més es fa present amb aquests nens i aquests joves, plens d’esperança i il·lusió.
Ja que escric i anomeno els cants us escric una estrofa que sovint sona dins meu:

Pobres del món rebeu-lo amb cants de festa,
és el Senyor,Senyor.
Ens ha salvat donant la seva vida,
aclamem el Senyor!
                                                                                                                Jaume Ribas ( ACO-Besòs)

2 comentaris: